About

de-frezer-cnc-frezen-in-utrecht-michiel-van-dijk
Michiel van Dijk

CUTTER CCM – COMPUTER CONTROLLED MACHINING. U kunt bij ons terecht voor cnc gefreesde,  logo, signing en interieur onderdelen. Wij richten ons op grote orders. Onze werkplaats is gevestigd in Utrecht. 

Hieronder een aantal veelgestelde vragen:

Hoe werkt CNC Frezen? Een cnc frees is een computer gestuurde freesmachine. Aan de hand van een digitale tekening beweegt de frees die ik gebruik in X,Y en Z richting door het materiaal (2.5D frezen heet dit). Hierdoor is het mogelijk allerlei vormen en ontwerpen in hout of kunststof te maken. Je kan dus zowel graveren als helemaal door het materiaal heen frezen.

Hoe lever ik mijn ontwerp aan? Als u zelf een tekenening van de onderdelen hebt ontvangen wij hier graag een DXF of DWG verie van. Het zou het fijn zijn als u in de bestandsnaam het aantal te frezen kopieën en de materiaalsoort en dikte noemt. Andere bestandstypen zoals AI of EPS zijn over het algemeen ook te gebruiken. In het bestand graag één maataanduiding ter referentie. Bij complexere bestanden ontvangen wij graag een gelaagd dxf bestand waarbij de verschillende bewerkingen op een aparte laag staan met de beschrijving van de bewerking in de laagnaam. U kunt hier een voorbeeld gelaagd dxf bestand downloaden.

In wat voor materialen kunne jullie CNC frezen?  U kunt bij ons hout en sommige kunststoffen (bijvoorbeeld polyetheen, pu schuim of plexiglas) cnc laten frezen. (U kunt dus ook MDF en andere soorten plaatmateriaal CNC laten frezen). Wij doen voornamelijk aan CNC houtbewerking.

Leveren jullie zelf materiaal aan? Wij leveren zelf het materiaal aan voor het frezen, mocht u iets aparts zoeken dan kunnen we daar in overleg vanaf wijken.

Wat zijn de afmetingen van jullie CNC frees? De afmetingen van het werkveld van de frees zijn 150x350cm, eventueel is in de lengte doorschuiven een optie. De frees heeft een vacuum bed.

Wat zijn de kosten voor CNC Frezen? De kosten variëren per bewerking en hangen samen met uw vraag, ontwerp, het materiaal en de duur dat de machine bezig is.  Als u ons een tekening aanlevert kunnen wij een precieze prijsberekening voor u maken.

Wat is de verwachte levertijd? Dit hangt af van de ordegrootte en drukte maar doorgaans is dit één of maximaal twee weken.

CUTTER CCM, CNC FREZEN IN UTRECHT

Meer over de werkwijze van het CNC Frezen